ΚΠγ – Πάλι προβλήματα με το ακουστικό μέρος!


top_header02

Για άλλη μία φορά δημιουργούνται προβλήματα με το Listening στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ! Κρίμα. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας πλέον, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είχαν βρεθεί τρόποι να αποφεύγονται τα παρατράγουδα και να μή νιώθουν τα παιδιά που εμπιστεύονται το θεσμό απογοήτευση και άγχος για το αποτέλεσμα.

Στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας, επίπεδο Α1-Α2, Αγγλικά, τα παιδιά παραπονέθηκαν ότι ήχος ήταν τόσο δυνατός, που μέσα στη μικρή αίθουσα ακουγόταν μόνο μία βουή. Παιδιά που ομολογουμένως είναι άριστα και θα έχουν ούτως ή άλλως αποτελέσματα επιτυχίας, βγήκαν με την απογοήτευση και την ανησυχία ζωγραφισμένη στα προσωπάκια τους, διότι όπως έλεγαν δεν μπόρεσαν να ακούσουν το μεγαλύτερο μέρος του ακουστικού.

Στό 6ο Λύκειο Καλαμάτας απ’ την άλλη, επίπεδο Α1-Α2, Ιταλικά, στη διάρκεια του δοκιμαστικού όλα ήταν καλά. Όταν όμως ξεκίνησε η εξέταση, ο ήχος ήταν χαμηλότερος κατά πολύ με συνέπεια οι μαθητές  να μή ξεχωρίζουν τα  λεγόμενα.

Κρίμα! Κρίμα για τους μαθητές που εμπιστεύτηκαν το ΚΠγ για να αποκτήσουν ένα Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Και τί θα γίνει τώρα επ΄αυτού; Πρέπει η ΔΔΕ μεσσηνίας να προστατεύσει τα παιδιά αλλά και το κύρος των εξετάσεων.

Advertisements